Jeugdtraining.nl

Personal coaching a kid
Personal Training
is de meest effectieve vorm van training omdat je 1 op 1 wordt gecoached door je trainer.
Eerst zal er een uitgebreid gesprek plaats vinden waarin je kunt vertellen wat je precies van de training verwacht en wat je graag wil bereiken.
En er worden wat testen gedaan om te bekijken hoe het met je lenigheid, fitheid en kracht is gesteld zodat er een op maat gemaakt programma kan worden samengesteld.
Als je daarna begint met je oefeningen hoeft hij of zij zich tijdens de training alleen met jou bezig te houden en kan je daardoor beter adviseren en motiveren.

Er zijn nog meer voordelen:

  • In samenspraak met je personal trainer kun je trainen waar je maar wilt. Bij je thuis, op een voetbalveld, in de bossen, op het strand, enz.
    Je bent dus ook niet gebonden aan een sportschool. Elke oefening die je op een sportschool met een apparaat zou doen, kan ook heel goed gedaan worden op een andere wijze.

    En je wordt daar even sterk en fit van.
  • Je kunt afspreken op de tijd die jou uitkomt. Je hoeft dus geen rekening te houden met de uren die een sportschool heeft gereserveerd voor jeugdfitness.
  • Omdat je een vaste afspraak met iemand hebt ben je ook gemotiveerder om te komen. Bij een sportschool is het gemakkelijker om te denken: niet echt veel zin, dus vandaag maar even niet.
  • De trainer kan gemakkelijk rekening houden met jouw wensen en de training veel afwisselender houden. Je zit niet vast aan een of ander uitgeprint schema.

Zijn er ook nadelen?
Ja, er een persoonlijke trainer op nahouden is natuurlijk wel veel duurder dan naar een sportschool gaan. De tarieven variĆ«ren enorm. Van een paar euro per uur tot meer dan 60 euro per uur. En nee, duurder hoeft helemaal niet beter te zijn. Nu kan iedereen zich personal trainer noemen, ook zonder enige opleiding dus is het wel zaak dat je nagaat of de trainer goed opgeleid is. Bij voorkeur moet hij of zij een opleiding op B niveau (het hoogste niveau) hebben en zo mogelijk ook gespecialiseerd zijn in kinder- en jeugdtraining.
Om de kosten te drukken geven sommige personal trainers ook les in kleine groepen. Small Group Training genoemd. Dan heb je wel de voordelen van persoonlijke begeleiding en keuze van plaats en tijd maar tegen minder hoge kosten. Hier staat een overzicht van de mogelijkheden.