Jeugdtraining.nl

Alternatieven voor de sportschool

getty rf photo of boy and dog running in woods4loopband met tvLekker buiten trainen.

Een training hoeft natuurlijk niet op een sportschool plaats te vinden. Er zijn allerlei alternatieven denkbaar

Als het om cardio training (uithoudingsvermogen) gaat dan is de vrije natuur de eerste keuze. Zeker bij een Duurtraining. Laten we eerlijk zijn, een uur lang rennen op een loopband is weinig aantrekkelijk. Ook al hangt er een TV voor je neus. En waarom zou je op een hometrainer gaan zitten als je ook kunt fietsen. Zie je ook nog eens wat onderweg.

andre loopbandNu zijn er wel omstandigheden denkbaar dat er wel op een loopband getraind moet worden. Bijvoorbeeld als je je in het International Space Station bevindt. Dan wordt even naar buiten gaan toch een stuk moeilijker.
Overigens is trainen voor astronauten van levensbelang. Door gewichtsloosheid gaat zowel spiermassa als botmassa verloren.

Groepslessen.
Ook als je binnen wilt trainen dan hoeft dat niet altijd zelfstandig op een loopband, hometrainer, roeiapparaat of wat dan ook. Een leuk alternatief is het volgen van groepslessen. Dat kan specifiek op cardio zijn gericht. Denk aan spinning, maar het kan ook een vorm van Fitnesstraining in groepsverband zijn. Dat kan rustig of heel intensief. Ook kun je via de sportschool in groepsverband buiten trainen. Bijvoorbeeld Bootcamp. Dat lijkt wat op een militaire training. Naast zelfstandig buiten trainen kan dat ook met een personal trainer. Individueel of in een kleine groep.

Training in verenigingsverband.

Je zou ook kunnen overwegen te gaan trainen bij een sportclub zoals een atletiekvereniging. De voordelen daarvan zijn dat je traint in groepsverband. Dat komt de motivatie ten goede. Bovendien zal een atletiekvereniging deskundige trainers in dienst hebben die doorgaans veel van lopen weten

Thuis trainen
Gaat het om fitness of krachttraining dan kun je ook overwegen thuis in de garage een eigen krachthonk te bouwen.homegym eenvoudig Dat kan met eenvoudige middelen of heel luxe met een duur all-in-1 apparaat. Daar zijn echter wel een paar nadelen aan verbonden. Ten eerste is fitness apparatuur bepaald niet goedkoop. Bovendien loop je de kans dat na een paar weken je motivatie ontbreekt als je altijd alleen bezig bent. Maar het grootste nadeel is wel dat een deskundige begeleider ontbreekt. Kans dat al je training je weinig oplevert omdat je het niet goed uitvoert. In het ergste geval krijg je ook nog een blessure.

Homegym duurDe ervaring leert dat fitness en krachttraining toch het best met een personal trainer of via een sportschool kan worden beoefend.

Trainen voor je sport

Als je beter wilt worden in de sport die je beoefent kan het zijn dat je snelheid, kracht of uithoudingsvermogen tekort komt. Misschien kan de trainer op je sportvereniging je daarbij helpen. Mocht dat niet zo zijn, dan is een personal trainer of de sportschool de beste optie. Een goed opgeleide trainer is in staat je sport te analyseren en samen met je een plan van aanpak op te stellen.
Als je een sport individueel beoefend dan heb je misschien geen trainer. Ook dan is het inhuren van een personal trainer of de sportschool de beste optie.