Jeugdtraining.nl

DromenWat kun je verwachten?

Dromen zijn prachtig. Maar als je aan krachttraining wil gaan doen
is het verstandig om geen dromen na te jagen.

Een beetje realisme is nooit weg.

 

cartoon jongen-meisjeDromen versus realiteit.
Als er is besloten aan training te gaan doen is het wel nuttig realistische verwachtingen te hebben. Zeker jongens hebben soms visioenen over wat ze met een paar weken training kunnen bereiken. Die dromen gaan helaas geen werkelijkheid gaan worden. Als het gaat om snel een bijzonder gespierd lichaam te kweken, dan ligt teleurstelling om de hoek. Zeker, een forse biceps kan indruk maken, ook op de dames. Maar jongens zullen daarvoor toch echt moeten wachten tot de puberteit. Echte spiergroei komt vanaf een jaar of 15-16 als de testosteron (een hormoon) productie stijgt. Soms wat eerder, soms iets later. Dat verschilt per individu. Het is verder ook een kwestie van aanleg. Bij de een gaat het gemakkelijk, de ander moet er heel hard voor trainen. Bij meisjes en dames is spiergroei altijd beperkt. Zij hebben nu eenmaal minder testosteron. Het leven is niet eerlijk. Overigens vinden veel dames een heel gespierd lichaam voor zichzelf niet zo mooi. Vanwege het lagere niveau van testosteron hoeven ze daar niet zo snel bang voor te zijn.

AbbsKan ik in 6 weken zo'n wasbordje kweken? Ja, die vraag wordt regelmatig gesteld. Het goede nieuws is dat het wasbordje er al is. Het zit alleen bij vrijwel iedereen verborgen onder een laag vet. Dat is heel natuurlijk. Dat geeft al aan dat naast het trainen van de buikspieren, het kwijtraken van buikvet minstens even belangrijk is om het zichtbaar te maken. En nee, dat gaat niet in 6 weken gebeuren. En waarschijnlijk ook niet in 6 maanden. Bodybuilding, waar het hier eigenlijk om gaat is een sport. En net als alle andere sporten is er erg veel training, opoffering en doorzettingsvermogen voor nodig om de top te bereiken. Voeding speelt hierbij ook een grote rol. Er zo gaan uitzien is dus echt niet makkelijk. En voor de meeste van ons zal het ook nooit gebeuren.


Mens HealthWondermiddelen
Er zijn veel fitness bladen te vinden. Binnen de kortste keren zijn de meest ongelooflijke resultaten te bereiken als je maar de speciale training volgt die Mister X altijd gebruikt of product Y koopt. Er geweldig uitzien zonder ervoor te hoeven zweten, vet verdwijnt zonder moeite. Helaas, wondermiddelen bestaan niet. En, uitgezonderd voor professionele atleten met meer dan 8 uur zware training per week, zijn speciale voedingmiddelen zoals dure proteïne shakes bij een normaal gezond voedingspatroon zeker niet nodig. Als je gezond en gevarieerd eet dan krijg je alle benodigde voedingsstoffen vanzelf binnen.
En je snapt zelf wel dat bij een dieet van patat frites en kroketten, die pillen en drankjes je echt niet gaan helpen.

Om over illegale middelen al helemaal maar niet te beginnen.