Jeugdtraining.nl

analyseAls je training bedoeld is om beter te presteren in je sport dan zal eerst moeten worden bekeken wat je zwakke punten zijn.
Wat moet er worden verbeterd zodat jij die wedstrijd gaat winnen. Hier komt sportsanalyse om de hoek kijken.
Dat kan op veel manieren. De coach bij je sportvereniging kan zeer ervaren zijn en meteen zien wat er aan schort en je door gerichte training en adviezen op weg helpen.

Het kan zijn dat je wat extra aanvullende training nodig hebt bij een personal trainer, small group trainer of sportschool. Bijvoorbeeld omdat je kracht of snelheid tekort komt.
Dan is het van belang dat de trainer precies weet wat voor jouw sport en voor jou in het bijzonder nodig is om verder te komen. Soms is het eenvoudig en weet je zelf goed wat er nog ontbreekt.
Je bent keeper maar wat kleiner dan de meesten van je leeftijd. Dus je wilt hoger kunnen springen om die hoge ballen er ook uit te kunnen houden.
In dat geval kun je samen met je sportschooltrainer daar een plan van aanpak voor opstellen.

Soms is het wat ingewikkelder en kan het nuttig zijn dat je trainer met je coach gaat praten om meer informatie te krijgen. Of de trainer gaat bij een wedstrijd van je kijken om zelf te analyseren waar winst te behalen valt.
Met de opkomst van de smartphone is dat laatste nog wat eenvoudiger geworden. Met de camera van de telefoon en een geschikte app kan een beweging in slow motion worden opgenomen en geanalyseerd.
De trainer kan dan snel zien welke bewegingen van belang zijn voor jou en die spieren trainen om ze sneller en/of krachtiger te maken.
Coachs eyeEen dergelijke app is Coach's Eye (android). Deze kost € 3,75 maar er zijn ook gratis alternatieven. Er is ook een apple versie.

Kortom, met een goede begeleiding kan de aanvullende training je in je favoriete sport heel wat verder brengen. Dat is niet alleen voor topsporters weggelegd. Wel is het belangrijk een goede trainer of sportschool te zoeken.