Jeugdtraining.nl

kids-fitnessfitness groepslesFit blijven of worden.

Voor een grote groep sporters is het belangrijkste doel om fit te worden en te blijven. Of dat nu gebeurt door wandelen, fietsen, rennen of een andere sport is daarbij niet zo belangrijk. Ook een sportschool is bij uitstek geschikt voor dit doel. Een groepsles zumba, spinning, bootcamp, personal training, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast biedt de fitnesszaal veel mogelijkheden om naast het training van uithoudingsvermogen ook iets te doen aan het verstevigen van de spieren. Bekend is dat sporten veel goede effecten heeft op de gezondheid. Maar het is voor de meeste mensen gewoon leuk om te doen.

physioBlessurepreventie en hulp bij revalidatie

Fitness is ook een uitstekende manier om blessures te voorkomen. Door spieren sterker te maken worden banden en pezen ontzien. Daardoor wordt de kans dat je onverhoopt een blessure oploopt een stuk kleiner. Dat geldt voor niet alleen in het dagelijks leven maar ook als je een sport beoefent. Door aan fitness of krachttraining te doen kun je de risico's op een blessure op het voetbal of hockey veld aanzienlijk verkleinen.

 

physio2Een blessure?
Maar wat als je al geblesseerd bent?
Het is duidelijk dat een trainer geen dokter of physiotherapeut is. Dus die zul je eerst moeten bezoeken. Maar in de fase daarna kan een sportschool of de personal trainer van groot nut zijn. Er zijn fitnesscentra die samen werken met physiotherapeuten. Op die manier kan op een veilige en snelle manier aan revalidatie worden gedaan. Dan kun je je weer snel zonder pijn bewegen en weer gaan sporten.