Jeugdtraining.nl

Trainingsdoelen

Trainingsdoelen.

-Afvallen
-Fitter worden
-Sporttraining

Ongeacht het doel, als je gaat trainen wil je graag snel het gewenste resultaat verkrijgen.

De reden om te gaan sporten is voor iedereen verschillend. Misschien wil je wat gewicht kwijtraken. Of kun je wat extra conditie gebruiken omdat je het na een paar sprints op het voetbal- of hockeyveld wel hebt gehad. En dan moet je nog een half uur. Soms is die tas toch wel erg zwaar of die brug behoorlijk steil. En die judo tegenstander is wel wat te sterk voor je. Kortom, iets meer kracht zou welkom zijn. Misschien heb je de ambitie om een topsporter te worden en moeten je mindere punten worden bijgeschaafd. Wellicht heb je een ziekte of blessure (gehad) en wil je toch op een verantwoorde manier aan sport doen.

 

Om af te vallen of fitter te worden kun je zelf aan de slag gaan of naar een sportvereniging of een sportschool gaan. Of je neemt een personal trainer in de arm. Individueel of in een kleine groep. Er zijn nog andere alternatieven.

 

Een Sportschool, Fitnesscentrum, Health Centre, Gym of welke naam je er ook aan wilt geven, is misschien niet het eerste wat bij je opkomt als je denkt aan trainen voor een bepaalde sport. De sportclub of sportvereniging voor die sport ligt meer voor de hand. Toch heeft juist een sportschool bijzonder veel mogelijkheden. Soms meer dan een vereniging die zich op een bepaalde sport richt. Daarom is voor sommigen de sportschool juist de ideale aanvulling om beter te worden in de sport die bij een vereniging wordt beoefend. Het bijzondere van een sportschool is wel dat voor elk doel speciale trainingsprogramma's zijn samen te stellen. Er zijn trainingsmiddelen in allelei soorten.
Voor anderen is een personal trainer of small group training juiste weer ideaal.
Maar, en dat is wel zo belangrijk, het gaat om de kwaliteit van de trainer. Hij of zij kan
je vertellen welke trainingsvorm en welk schema het meest geschikt is voor jouw doel.