Jeugdtraining.nl

Sporten is niet alleen gezond maar ook leuk om te doen. En kan op veel plaatsen en manieren afhankelijk van je doel. Joggen en fietsen in de natuur is populair, vooral bij ouderen. Er zijn ook sportverenigingen met een groot aantal jeugdleden. Soms is er echter een speciaal doel dat bereikt moet worden. Een sportschool of fitnesscentrum, net hoe je het wil noemen, kan dan erg nuttig zijn met een speciaal voor dat doel geschikt trainingsprogramma. Of je gaat trainen in een kleine groep of individueel onder de hoede van een personal trainer.


150-Boys-in-the-gym
Onbekend maakt onbemind?

Bij sportscholen zijn vaak minder jongeren te vinden dan bij verenigingen. Eigenlijk vreemd omdat een goede sportschool erg veelzijdig is. Veel verschillende trainingsmiddelen en gespecialiseerde trainers waardoor snel het gewenste resultaat kan worden behaald. 

Er kunnen diverse redenen zijn om te gaan sporten op een sportschool of met een personal trainer. Daar lees je meer over onder trainingsdoelen.

 

Hoe gerichter de training, hoe sneller en beter het resultaat. Zomaar wat doen heeft zelden het effect waar je zo op hoopt. Op deze site kun je meer lezen over verschillende trainingsvormen en wat je daarvan kunt verwachten. We houden het eenvoudig. Maar misschien wil je het juist wel weten waarom iets zo werkt en niet anders. In dat geval kun je op diverse pagina's doorklikken voor extra informatie over bijvoorbeeld de biologische achtergronden van afvallen (Waarom worden we dik?) of meer kracht krijgen (Hoe werkt een spier?).spin class

Tenslotte zullen het ook hebben over de vele fabels en misverstanden die over met name krachttraining de ronde doen.Zie: Zin en onzin.
Krachttraining kan juist heel nuttig zijn en is ook zeer geschikt voor kinderen en jeugdigen zoals diverse wettenschappelijke onderzoeken laten zien. Toch zijn er nog velen, ook trainers bij sportverenigingen, die door gebrek aan kennis denken dat het schadelijk is voor jongeren. Het zou jammer zijn als je vanwege sommige horrorverhalen niet aan Fitnesstraining of Krachttraining wilt doen.

Is sport je droom?
Denk je na over een sportloopbaan, amateur of Olympisch, kijk dan ook eens op deze pagina.

Verantwoording
Lees op de pagina Meer weten? over de achtergronden en wetenschappelijke basis van deze site.

Browsers
De site is getest op de laatste versies van de bekende internet browsers. Jeugdtraining.nl wordt niet goed weergegeven in internet explorer 7 of ouder.

Deze site
Deze site is eigendom van Th.Don bv. Wij verzorgen jeugdtraining in Oosterhout Nbr. e.o.
Meer weten? Zie: Jeugdtraining Oosterhout. Of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.