Jeugdtraining.nl

Tegenwoordig zijn smartphones niet meer uit het leven weg te denken vanwege de handige apps die ervoor op de markt zijn. Ook op sportgebied is er ongelofelijk veel te krijgen. Zowel gratis als betaald. Wat het beste werkt moet iedereen voor zich uitmaken. Wij geven hier slecht een paar voorbeelden van populaire android apps (allemaal gratis) om de mogelijkheden te tonen. Van de meeste apps zijn ook iphone versies op de markt.

Cario (hardlopen/joggen)

Nike RunningNike+running. Een android app om je te ondersteunen bij het lopen. Maakt gebruik van de GPS en de versnellingsmeter van je telefoon.
De iphone versie.

RunkeeperRunkeeper. Een soortgelijke android app als Nike+running. Er is ook een betaalde PRO versie van.

 

RuntasticRuntastic. Ook deze android app heeft soortgelijke mogelijkheden.
Een altenatief voor de iphone is RunFree (niet in het Nederlands). Maar er zijn nog heel wat meer apps op dit gebied.

Fitness/Krachttraining/Power/Core & Coordinatie.
Nike Training ClubNike Training Club. Een zeer uitgebreide android app met programma's en oefeningen voor zowel beginners als gevorderden. Verschillende trainingen voor afvallen (interval training) fitness en krachttraining. Laat aan de hand van video fragementen de juiste uitvoering van een oefening zien. De iphone versie.

Timer
IntervaltimerHet is niet handig om telkens op je horloge of stopwatch te moeten kijken tijdens je training. Ook hiervoor is een handige android app verkrijgbaar: Interval Timer
En hier een alternatieve iphone versie.